No-bake cheesecake med mangospegel och hallon

Till botten:
15 digestivekex
100 g smör eller margarin

Till fyllningen:
300 g vit choklad
2 dl vispgrädde
600 g färskost
1 dl strösocker

Till mangospegeln:
190 g mangopuré (jag använde den som finns i barnmatshyllan)
2,25 tsk gelatinpulver
0,75 dl strösocker
1 msk lime- eller citronjuice

+ hallon och vit choklad till toppingen

Såhär gör du:
1. Fodra en springform på 23 cm med bakplåtspapper.
2. Krossa och mixa kexen. Smält smöret och blanda med kexen och rör ihop till en jämn massa. Tryck ut jämnt
fördelat i botten på formen. Ställ kallt.
3. Smält chokladen till fyllningen, låt svalna. Vispa grädden till mjuka toppar. Vispa i en annan bunke socker och färskost. Vispa sen ner den vita chokladen med färskostblandningen. Vänd sist ner grädden med en slickepott.
4. Häll blandningen över kexbotten. Ställ kallt, gärna över natten i frysen övertäckt med plast. Ställ sen i kyl innan du gör klart resten.
3. Lös upp gelatinet enligt anvisningarna på paketet. Häll sen alla ingredienser till mangospegeln i en kastrull. Rör om och låt koka på medelvärme i ca 5 min. Låt sen svalna en stund men rör om med jämna mellanrum så att den inte klumpar sig. Häll över kakan och lägg i hallonen direkt. Riv över choklad innan servering.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Kamilla
Kamilla,
Alltså hur gör du vännen. Du är ju så duktig på att baka. Öppna eget konditori som får heta Pärlas nu....Du har redan en stammis lilla jag
kamillaskamera.com/
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Men tack fina <3
nouw.com/shinelikeapearl
Michelle
Michelle ,
Men muuuuummmms va det där såg gott ut ! Kan du inte skicka det till min brevlåda ?
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Haha absolut 😉
nouw.com/shinelikeapearl
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229