Pokémontårta

Det här behöver du:
Tårtbotten
7,5 dl grädde
Hallonsylt

Till Oreofyllningen:
2,5 dl grädde
200 g färskost
8 st Oreokex
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Till toppingen:
350 g vit sockerpasta eller marsipan
300 g röd sockerpasta eller marsipan
150 g svart sockerpasta eller marsipan

Såhär gör du:
1. Vispa upp grädden till Oreofyllningen. Mixa kexen smuliga. Blanda i en annan skål florsocker, vaniljsocker och färskosten. Rör ner kexen med färskostblandningen. Vänd sist ner grädden. Ställ kallt.
2. Vispa upp resten av grädden.
3. Ta fram botten och bred på Oreofyllningen på första lagret. Lägg på en botten till och bred på hallonsylt och grädde (går att blanda innan om man vill men ta bara lite grädde). Lägg på nästa lager. Täck din tårta med grädde.
4. Kavla ut det du ska täcka på, en färg åt gången (börja med vit och röd, spara lite vitt till ringarna högst upp). Kavla ut med florsocker så fastnar det ej, om du vill kan du skära till kanten som ska vara i mitten med. Lägg på en bit åt gången över ungefär halva tårtan. Styrk över den för att jämna ut och fixa till kanterna längst ner. Gör samma med nästa färg. Kavla sen ut den svarta. Skär till en lång remsa och lägg över mitten, fixa kanterna. Kavla ut en större cirkel och lägg över i mitten. Kavla sen ut den vita och tryck/skär ut två cirklar. Den första något mindre än den svarta och den andra lite mindre än den första vita. Lägg på över varandra på den svarta.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

misslindhe
misslindhe,
Asså den var ju riktigt fräck! Synd du bor så långt iväg annars vet jag vem jag hade bett om hjälp med tårta! ^^
nouw.com/misslindhe
Jennifer
Jennifer,
Så fin tårta, ser god ut 😃
jennifermarie.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229