Tiramisupaj

Jag hittade receptet hos fantastiska Camilla.

Till pajskalet:
200 g savoiardikex
100 g smör eller margarin

Till Chokladtryffeln:

150 g mörk choklad (70% minst)
1,5 dl vispgrädde
2 tsk espressopulver (kan uteslutas)

Till mascarponekrämen:
2 äggulor
250 g mascarpone
1 tsk vaniljsocker
1 äggvita
0,5 dl strösocker

+ kakao att pudra över

Såhär gör du:
1. Smält smöret till pajskalet. Mixa kexen till smulor. Blanda ihop smöret och kexsmulet till en jämn massa. Tryck ut i en pajform med avtagbar kant, 20 cm i diameter. Ställ kallt medans du gör chokladtryffeln.
2. Grovhacka chokladen. Värm upp grädden till kokpunkten. Blanda ihop med chokladen och espressopulver, låt stå några minuter och rör sen ihop till en slät smet. Häll upp i pajformen. Ställ kallt minst 30 minuter så att det stelnar.
3. Gör under tiden mascarponekrämen. Vispa äggulor, marscarpone och vaniljsocker för hand till en jämn smet. I en annan bunke vispar du upp äggvitan till ett vitt, fast skum med elvisp. Tillsätt strösockret, lite åt gången under fortsatt vispning och vispa till en fast blank smet. Vänd sen försiktigt ner äggvitesmeten i äggulesmeten med en slickepott. Spritsa ut över chokladtryffeln. Låt stå kallt minst en timma innan servering. Pudra med kakao när det är dags att äta.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Sannaevelyne
Sannaevelyne,
Har aldrig sett/hört om något liknande MEN vad duktig du är! Dom ser alltid så fina ut 😍
nouw.com/sannaevelyne
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Har aldrig sett en sådan kaka förut och aldrig ätit heller =) men du är verkligen duktig på att baka du =)
nouw.com/2barnsmammaochfru
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229